Zelfstandige taxiondernemers hebben bijna geen werk meer door de coronacrisis

Met name in de straattaximarkt zijn veel zzp-chauffeurs actief. Net als andere aanbieders van taxivervoer hebben zij een groot deel van- of zelfs hun hele inkomen zien wegvallen door de coronacrisis. Voor het contractvervoer wordt er nog onderhandeld met opdrachtgevers over vergoeding van het weggevallen werk. Ondernemers met personeel kunnen binnenkort een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. getroffen zijn.

Veel chauffeurs kunnen  hun ziektekostenverzekering en huur of hypotheek niet meer betalen. Daarom wordt ook verzekeraars en leasemaatschappijen gevraagd een duit in het zakje te doen – of er uit te halen. “Van onze leden horen we dat grote lease- en financieringsmaatschappijen nauwelijks begrip hebben voor hun situatie. Er wordt gesproken over drie maanden 50 procent korting op het leasebedrag en die korting moeten de taxichauffeurs daarna zelf terugbetalen.”

Als het uiteindelijk, alle premie moet betalen dan levert dat straks ook nog problemen op. De gemiste omzet wordt niet op een later moment ingehaald, terwijl de kosten op de lat blijven staan. We roepen grote leasemaatschappijen, zoals Leaseplan, op om met een beter voorstel te komen zodat de zelfstandigen in de taxibranche deze crisis ook kunnen overleven.