Wanneer een taxibedrijf inschakelen bij een uitvaart?

Wanneer u van uw dierbare afscheid neemt, wilt u misschien op een passende en plechtige manier vervoerd worden. Met mooi en stijlvol rouwvervoer vormt u samen met uw naaste familie een eigen rouwstoet. Dit kan helpen bij een gevoel van troost en saamhorigheid.Om deze reden is het belangrijk dat het vervoer naar het uitvaartcentrum, de begraafplaats of het crematorium goed geregeld is.

Voor rouwvervoer zijn er verschillende mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om hiervoor een professioneel taxibedrijf in te schakelen. Hier vindt u twee voorbeelden waarbij een taxibedrijf als rouwvervoer kan dienen bij een uitvaart.

met de taxi naar uw locatie
  1. Taxibedrijf voor rolstoelvervoer –Als u bij een uitvaart invalide gasten heeft die voorzien moeten worden van vervoer, kunt u het beste een taxibedrijf inschakelen. Vaak beschikken taxibedrijven over een groot portfolio aan voertuigen waar u uit kunt kiezen. De voertuigen beschikken meestal over een oprijdplateau of lift waarmee de taxichauffeur de gasten veilig in het voertuig krijgt. Uw lokale uitvaartverzorger kent vaak de taxibedrijven om mee in contact te komen.

  2. Taxibedrijf voor volgauto’s –Wij begrijpen als geen ander dat het essentieel is dat u bij een begrafenis of crematie geen omkijken heeft naar het vervoer. Het is fijn als u gereden wordt. Ook hierin kan een taxibedrijf u van dienst zijn. Vaak hebben taxibedrijven nette en stijlvolle auto’s tot hun beschikking die ingezet kunnen worden als volgauto.Een volgauto brengt nabestaanden zowel naar het crematorium of begraafplaats als terug naar het afgesproken adres.

Als u een uitvaart moet regelen is het mogelijk om het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor rouwvervoer. Zo is het mogelijk om te faciliteren in rolstoelvervoer, maar denk ook aan specifieke wensen op het gebied van volgauto’s.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van rouwvervoer? Panorama Taxi staat voor u klaar en denkt graag mee over de mogelijkheden die er zijn.